Groenenorm.nl

Examenstandaarden

Voor elk contextveld heeft 'Groen Proeven' een examenstandaard ontwikkeld. In de examenstandaarden zijn de examenprogramma’s 'Landbouw en Landbouwbreed' vertaald naar kerntaken en werkprocessen. Verder is in beeld gebracht welke relatie er is tussen de werkprocessen en de exameneenheden van de landelijke examenprogramma's (incl. de competenties). De examenstandaarden vormen daarmee de basis voor de ontwikkeling van de Groen Proeven PvB’s. Daarnaast is de standaard een verantwoordingsdocument i.r.t. het PTA beroepsgericht (Landbouw én Landbouwbreed). Daarbij zijn de exameneenheden van 'Landbouwbreed' gekoppeld aan de vijf contextvelden. Voor 'landbouwbreed' is geen aparte examenstandaard ontwikkeld. Hier vindt u de actuele versies van de examenstandaarden. Deze versies zijn afgestemd met het CITO en vastgesteld in '12-'13.

  1. Ontwerp & creatie
  2. Leefomgeving & recreatie
  3. Plant & productie
  4. Dier & Zorg
  5. Voeding & gezondheidzorg
  6. Alle examenstandaarden

Hier vindt u de 'verantwoordingsbrochure Groen Proeven' incl. een uitleg van de relatie tussen de examenprogramma's, de examenstandaarden en de PvB's.

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW