Groenenorn.nl

Welkom op de site van de Vmbo proeven van bekwaamheid

Wat is Groen Proeven? Bekijk de film!

Het project 'Groen Proeven' (2010 – 2013) heeft tijdens de projectfase competentiegerichte schoolexamens ontwikkeld. Deze schoolexamens worden ook wel PvB’s genoemd en zijn geschikt voor alle ‘groene’ beroepsgerichte programma’s. Naast PvB ontwikkeling heeft het project ‘Groen Proeven’ de implementatie ervan binnen de vmbo groen locaties ondersteund. Aan het eind van de projectfase gebruiken 11 van de 12 AOC’s Groen Proeven op ruim 80% van hun vmbo locaties.

Groen Proeven heeft examenstandaarden en proeven ontwikkeld voor vijf contextvelden en Groenbreed: 

  1. Plant en Productie
  2. Ontwerp en Creatie
  3. Leefomgeving en Recreatie 
  4. Voeding en Gezondheid 
  5. Dier en Zorg
  6. Groenbreed

Tijdens de projectfase is veel ervaring opgedaan met het werken met de Groen Proeven PvB's. Docenten en leerlingen zijn enthousiast. Na afronding van het project is Groen Proeven niet meer weg te denken uit het vmbo groen. De AOC’s en de VBG scholen werken blijvend aan de borging van Groen Proeven binnen hun onderwijsprogramma.

Elke vmbo groen-locatie kan gebruik maken van de PvB's die door Groen Proeven zijn ontwikkeld. Zie hiervoor de icoontjes bovenaan de site die linken met de PvB bank. Docenten kunnen ook zelf een PvB ontwikkelen door gebruik te maken van de templates ‘Groen Proeven’. Via de button 'maak je eigen PvB' (zie hiernaast) krijgt u toegang tot alle templates. Voor elk contextveld zijn herkenbare versies ontwikkeld.

Groen Proeven ProofedEen kwaliteitsgroep heeft de kwaliteit van de ontwikkelde PvB’s bepaald. Alleen goedgekeurde PvB’s hebben het stempel ‘Groen Proeven proofed’.  

U vindt hier een totaaloverzicht van de PvB bank.

Bij 'Achtergronden' onderaan deze site vindt u meer achtergrondinformatie rond Groen Proeven. Ook geven de FAQ's antwoord op veel vragen.

Veel succes en plezier met Groen Proeven!  Voor vragen; info@groenproeven.nl 

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW